Corona en Bijbel check

Sindskort heb ik mijn CoronaCheck app moeten installeren. Anders kan onze zoon bijvoorbeeld niet langer naar zwemles. Je moet vooraf een check doen. Ik vraag mij af: waar blijft je eigen verantwoordelijkheid als alles via een pas gaat?

We leven in bijzondere tijden. Als eerste wil ik iedereen oproepen om alle maatregelen in acht te nemen. Veel mensen zijn ziek. Sommigen ernstig. Maar ik vraag mij af of de corona check app voldoende werkt, misschien is er wel meer nodig of iets anders.

Net zoals een CoronaCheck app kun je ook diverse BijbelApps installeren. Hierin kun je ook een check doen: Je kunt controleren hoe het staat met je geestelijke gezondheid. Eigenlijk wil ik je oproepen om een BijbelApp te installeren om deze check te doen. Gaat nog gemakkelijker dan de CoronaCheck app.

Wat kun je ‘checken’ in de Bijbel? Je kunt ontdekken dat je gebonden bent aan verkeerde dingen en vrijgemaakt moet worden. Je kunt een ‘pas’ krijgen met bewijs van vergeving. Hoe krijg je dit bewijs? Door de genade van God. Door Hem te gaan zoeken. Door te gaan geloven in wat Jezus deed.

De Heere Jezus was bewogen met de mensen. Hij stond klaar voor zieken en in de Bijbel lezen we regelmatig dat Hij zieken genas. Bij Hem kunnen we terecht. Door Hem is er de echte vrijheid.

Gelovigen laten zich leiden door wat God in de Bijbel zegt. Zelf haal ik daar hoop uit. Daarnaast vind ik het in het dagelijkse leven belangrijk om goed op elkaar te letten. Ik neem dan ook maatregelen om mijn gezin en anderen te beschermen.

Tegelijk denk ik dat we voor elkaar klaar moeten staan, elkaar helpen, mooie dingen doen en ook nuchter blijven. Niemand hoeft buitengesloten te worden. Dus installeer wat mij betreft i.i.g. de Bijbel app.

023-head2

Deze column is gepubliceerd door Arjan Lobbezoo, in het dagelijkse leven werkzaam binnen de ICT, initiatiefnemer van deze website, schrijft regelmatig columns en artikelen op deze site.

Navigeer hieronder naar andere Bijbelmomenten en lees verder: