Een band met God

Mensen hebben behoefte aan contact. Als je eenzaam bent kun je het moeilijk hebben en behoefte hebben aan contacten. Ieder mens heeft warmte en liefde nodig!

In geestelijk opzicht is dat eigenlijk ook wel zo. Veel mensen hebben behoefte aan een iets spiritueels, een ervaring van warmte en liefde. Ik kom mensen tegen die zeggen te geloven in een algemene God of goedheid. Of in het licht, de liefde en de warmte en in ‘alles komt goed’. Dat is natuurlijk een mooie gedachte, maar een belangrijke vraag is wel: waar baseer je dit op? Wat geeft je de volle zekerheid dat je ervaring klopt?

Wist je dat je een band met de levende God kunt krijgen waardoor je als het ware kunt gaan voelen en ervaren wie God is? In de Bijbel lees je vaak heel menselijk over God. Hij heeft ogen om te zien, armen om te dragen, een stem om te spreken! Een hart vol van liefde! Maar God is ook verdrietig en boos om de verkeerde dingen die we doen. Dat is iets wat je heel vaak terugleest in de Bijbel.

God is groot en machtig en wij kunnen Hem niet begrijpen of uitleggen. Maar door in de Bijbel te gaan lezen en te luisteren naar de uitleg kun je God leren kennen. In Zijn grote liefde wil Hij jou tegemoet komen. Zodat je Hem kunt leren kennen en een band met Hem kunt krijgen. Juist doordat Gods eigen zoon de Heere Jezus naar deze aarde kwam en mens werd net als wij.  Zo kun je gaan ervaren dat er iemand is die jou begrijpt, helpt en écht blij kan maken.

023-head2

Deze column is gepubliceerd door Arjan Lobbezoo, in het dagelijkse leven werkzaam binnen de ICT, initiatiefnemer van deze website, schrijft regelmatig columns en artikelen op deze site.

Navigeer hieronder naar andere Bijbelmomenten en lees verder: