Jezus is geboren

Twee jongen mensen met de naam Jozef en Maria wonen in de stad Nazareth in Israël. Maria is door een wonder zwanger geworden. Dit is gebeurt voordat ze met Jozef samengekomen is. Samen met Jozef gaat ze naar Bethlehem. Het is een lange reis.

Als Jozef en Maria in Bethlehem aankomen is er voor hen geen plaats in de herberg. Mogelijk is het erg druk. Uiteindelijk komen ze in een gebouw terecht wat waarschijnlijk door de herders gebruikt wordt. Hier wordt Jezus geboren. Hij wordt in doeken gewonden, zoals in die tijd de gewoonte was. Jezus wordt in een kribbe (voerbak) gelegd.

Bijzondere gasten

Daarna gebeuren er bijzondere dingen. De herders krijgen een boodschap van de engelen en gaan op zoek naar Jezus. Later komen de wijzen uit het oosten door een ster te volgen. Zij aanbidden Jezus en geven Hem geschenken. Later zijn er meer mensen die Jezus herkennen en aanbidden.

Wat is er toch aan de hand?

Het is eigenlijk een heel gewoon menselijk verhaal. Maar toch? Hoe komt het dat mensen erachter komen dat er een bijzonder kindje in de wereld kwam? Waarom werd dit Kind geboren en aanbeden? En waarom wordt dit feest ieder jaar door christenen gevierd?

Er is maar één reden: het kind Jezus is geboren! De profeten hadden dit al voorzegt. Dat Jezus de Messias (redder) in Bethlehem geboren zou worden. Dat God weer bij de mensen zou komen en vrede zou geven. God kwam naar deze aarde. God werd mens!

Waarom deze geboorte?

Het kindje Jezus komt op een hele tere en armoedig manier op deze wereld. Waarom gebeurde dat op deze manier? Jezus had toch ook groots en vol pracht en praal geboren kunnen worden? Maar dit is nu juist het bijzondere! Jezus wilde klein en nederig worden. Heel gewoon net als ons. Maar wel met een groot doel.

Jezus is namelijk niet zomaar op deze aarde gekomen. Door zijn geboorte, leven, en later zijn lijden en sterven, zal hij gaan betalen voor de zonde van deze wereld. Dat gebeurt later in het verhaal in de Bijbel door Zijn sterven aan het kruis. Door het geloof in Jezus kun je God weer leren kennen. Je kunt dan vergeving krijgen van de verkeerde dingen die je hebt gedaan. Door wat hij betaald heeft.

Overgenomen vanaf mijn andere website: bijbelmoment.nl

Originele artikel:
https://bijbelmoment.nl/jezus-is-geboren/

023-head2

Deze column is gepubliceerd door Arjan Lobbezoo, in het dagelijkse leven werkzaam binnen de ICT, initiatiefnemer van deze website, schrijft regelmatig columns en artikelen op deze site.

Navigeer hieronder naar andere Bijbelmomenten en lees verder: